1.7.08

Místo v životě

Čím více hledáme naše místo, kam patříme, tím více se zamotáváme do sraček, ve kterých vůbec být nechceme. Tak třeba teď, otevřu word, s tím, že budu psát a prvních pár vět, které mě napadly byly v angličtině. What the hell? Ztrácím pojem o své české identitě, nebo je to prostě jen tím, že jsem tady a nemluvím jinak? Otázkou však stále zůstává: Proč vůbec jsem tady?
Začalo to celkem nevinně. Mladá ambiciózní slečna, studující na univerzitě a už v té době pracující na dvou místech zároveň se rozhodla, že si klidně může přibrat ještě jednu práci navíc. Asi měla pocit, že když člověk bude dělat od nevidím do nevidím a strhá se tak, že nakonec skončí na nemocničním lůžku, bude šťastná nebo najde svoje místo. Místo toho zrychlila natolik, že neměla sebemenší příležitost povšimnout si jakýchkoli ukazatelů na spokojený život, i kdyby ji do hlavy mlátili bilbordama: „Happines this way ->“.
A tak to končí, život rozkročený mezi dvěma kontinenty, přičemž v rozkroku mám Atlantický oceán.

Problém je v tom, že i když by to člověk chtěl sebevíc zastavit, nejde to bez větších obětí, a tak se radši žene za přeludem, v domnění, že když bude utíkat ještě víc, třeba to zvládne ukočírovat všechno a jednou bude klid.
Nebude…
Bude hůř!

So? Just stop doing that, take your break and relax. How easy does this sound, hm?

6 komentářů:

NickyVeV řekl(a)...

Trochu mi to neco pripomina. Clovek za prchlivou vidinou zlepseni sveho dusevniho stavu a rozpolozeni si nabere vic, nez je schopen unest a tvari se, ze je vse v pohode, pritom ve skrytu duse vi, jak na tom doopravdy je a nechce si to priznat. Ovsem trocha sebereflexe nastesti (snad) u nas obou jeste existuje.. jen ji ale dat sanci...
Tak se neuhon a hodne stesti ;-).
P.S. Nerikej, ze Znebose a Kubatovou uvidis jeste v zari?! Co se stalo?

strate řekl(a)...

Njn, snazim se :o] hahaha
Ovsem neni to tak snadne...
Jj, uvidim, nejak jsme si behem uceni nepotykala s panem Giddensem. Jestli si ho vytahnu jeste jednou (coz uz by bylo po ctvrte), odnasi me nohama napred...

NickyVeV řekl(a)...

Tak snad pri dalsim pokusu da pan Giddens prednost nekomu jinemu ;-)...

Anonymní řekl(a)...

Já na druhou stranu musím podotknout, že, když se to řítí do sraček a já to nemůžu ovlivnit a nechci na to tolik myslet, není nic lepšího než si zaměstnat hlavu jinejma povinnostma jako je práce. Ovšem ... ani ten útěk není špatnej. Vytvoříš si názor si odstupem a máš pak větší nadhled.

Anonymní řekl(a)...

Kdy bude dalí prispevek? udelas si misto v zivote? :-))

strate řekl(a)...

Asi bych měla :o)